Волгин: Колкото са по-посредствени, толкова по-агресивни са

|

Ето какво написа журналистът Петър Волгин във Фейсбук:

“Голямото проклятие на България е нейният озападнен “елит”. Това са хора, чиито най-големи интелектуални постижения са свързани с цитирането на няколко клишета, наизустени безмозъчно от брюкселски и вашингтонски наръчници. Тези лица се имат за представители на някаква “модерна цивилизация”, но всъщност са най-обикновени лакеи, командвани от треторазредни чуждестранни чиновници.

Нашият озападнен “елит” е съставен от лилипути, които си фантазират, че са великани.

Лошото е, че този “елит” е пуснал метастазите си навсякъде – в политиката, в бизнеса, в културата, в университетите, в медиите. Във всички тези сфери наблюдаваме въпиюща посредственост, натруфена с абсурдни евроатлантически дрешки. И колкото са по-посредствени, толкова по-агресивни са всички тези политици, анализатори, бизнесмени, журналисти, които се самозалъчват с мантрата, че били на “правилната страна на историята”.

И още една много важна характеристика на въпросния “елит”. Ужасно страхливи са. Умират от страх да не би чуждестранните началници да ги пропуснат при раздаването на подаянията. За да заслужат грантовите си трийсет сребърника, са готови да извършат всякакви мерзост. Разбира се, след това поредната извършена гнусотия ще бъде наречена “защита на евроатлантически ценности”. А всъщност “елитът” защитава единствено собствената си нищожност. Охлюви, които познават само един начин да стигнат до върха – с пълзение”.